En voi uskoa tätä. Se on tässä ja nyt, joululoma... Lähes kuukausi aikaa tehdä täsmälleen sitä mitä mieleen juolahtaa eikä tarvitse miettiä yhtään tenttiä! Lähes kuukausi aikaa neuloa! Kävin eilen ostamassa kivan värisiä lapaslankoja, me aiotaan äidin kanssa tehdä tavaraa myyntiin ensi vuoden joulumyyjäisiin äidin työpaikalle.

Olen herännyt myös vähitellen huomaamaan että kylven kaaoksessa. Viime vuonna oli vielä helppo siirtää tenttinlukua siivoamisella, mutta tänä vuonna oli pakko tehdä päätös, että suljen silmäni sotkulta. Ja tässä sitä nyt ollaan, räjähdyksen keskipisteessä. Huoneeseeni on kummallisesti kylvetty likaisia astioita, joululahjapaketteja, pipareita, oppikirjoja, makeisia ja vaatteita. Erityisesti vaatteita. Ja niitä vaatteita on monta. Enkä silti koskaan löydä päällepantavaa.

Istuin tentissä puolitoista tuntia. Tunnin jälkeen alkoi ahdistaa, en olisi enää jaksanut kirjoittaa. Tentti oli suhteellisen helpon oloinen, jos olisi lukenut tarpeeksi olisi kolmonen ainakin irronnut helposti. Tämä voi tarkoittaa vain sitä, että uusintatentistä tulee tappavan vaikea. Uusintatentti on muistaakseni vain muutaman päivän ennen seuraavaa suurta tenttiä, tiedossa on siis mukava tammikuu (tosin, tässä seuraavassa kurssissa kerrataan kaikki syksyn aikana opitut asiat, joten ihan toista aihetta se ei ole ja sitäpaitsi koko tammikuussa ei ole muuta kuin tämä yksi anatomian kertaava kurssi - eli dissektiot). Muistinko siis mainita että tentti ei minulla mennyt kamalan hyvin? En viitsinyt edes laskea, paljonko vähimmillään sain pisteitä, sillä olin varma ainoastaan muutamasta vastauksestani. Yllättävän paljon kuitenkin sain taas tekstiä aikaan. Minusta olisi varmaan pitänyt tulla kirjailija. En vain oikein perusta "taideammateista" joissa rahan tulo on vähäistä ja epäsäännöllistä ja saattaa loppua jopa joskus kokonaan. Muuten olisin ruvennut muusikoksi. (no en kyllä olisi, en olisi kestänyt sitä opiskelun, siis lukemisen puutetta - ja nyt tuntuu välillä että hajoan siihen opiskeluun eli lukemiseen. Mikään ei kyllä ole hyvä!)

Töihin pitäisi lähteä. Nukuin puolen tunnin päiväunet, tai vähän vajaa... Yrittäkääpä tosiaan nukkua päiväunia soluasunnossa, juuri kun saat unen päästä kiinni niin kyllä sieltä jonkun kämppiksen huoneen ovi avautuu ja kantapäät kopisevat lattiaa vasten, sitten tiputellaan keittiössä tavaroita ja... no joo, olkoot. ;) Näin viime yönä unta, että sain viisi asuntotarjousta, olin jo aivan innoissani uudesta asunnosta kun tajusin tutkia asuntotarjouksia tarkemmin ja nehän olivatkin kaikki soluasuntoon! (olen kyllä hakenut huonetta kahden hengen solusta, mutta tällä hetkellä jos sellaista tarjottaisiin en kyllä ottaisi vastaan. Nämä kämppikset ovat kuitenkin niin mukavia ja tullaan niin hyvin toimeen että en vaihtaisi - paitsi siihen yksiöön!)

Illalla on sitten bileet. Kolmosvuosikurssikin järjestää yhdessä baarissa bileet, mainostivat niitä näin: "
Viimeinen mahdollisuus pilata maineensa opiskelijatoverien silmissä, eipähän tee sitten mieli nähdä heitäkään ennen tammikuuta." :D Mahtavaa! Meillä kyllä tosiaan on vuosikurssin omat pikkujoulut ja ne on niin kaukana keskustasta että saapa nähdä eksyykö kukaan noihin "nolausbileisiin". Ennen pikkujouluja etkoillaan pitkästä aikaa ja viimeisen kerran pitkään aikaan S:n luona :)