Täällä istun Hänen luonaan. Televisiosta tulee eurosportilta jotain tappelua, K1-finaali. Ei muuten voisi vähempää kiinnostaa. Mutta Hänelle se on tärkeää, katsokoon nyt rauhassa :)

Tein tänään neljättä päivää piparilinnaa kotona, huh huh. Nyt se on valmis. Keskiviikkona oli taikinan teko (no, eniten aikaa siinä touhussa vei oikeastaan valita ohje lukuisista Äitini tallettamista piparitaikinaohjeista ja päättää minkäkokoinen taikina tehdään). Torstaina paisteltiin Pienemmän veljeni kanssa linnan osat ja loppuviimeksi epätoivoissani lopun taikinan kanssa keksin tehdä siitä joululahjoja. Äiti teki viime vuonna kauniita piparirasioita, joita minäkin nyt sitten väsäsin lahjaksi ystäville. Unohdin kyllä ottaa valokuvia... Yksi taitaa vielä olla kotona odottamassa tonttuja, jotka vievät sen sitten perille huomenna päivällä. Jos muistan, otan kyllä kuvan ja laitan sen tänne sitten kun ehdin. (lähinnä kyse on kyllä siitä että löydän ne johdot, joilla kameran saa tietokoneeseen kiinni, omassa kannettavassani on muistikortille valmis reikä, joten kuvat saa koneelle erittäin kätevästi)

Perjantaina koristeltiin aamupäivällä Pienemmän veljen kanssa (tai hän koristeli, minä taistelin MMF:n kanssa (ks. kirjoitus 6.12.2006, Kaikista ei vaan voi aina pitää.), tein lumiukon ja lumilyhdyn). Seuraavaksi koristelin omat piparilaatikkoni. Sitten yritettiin Äidin kanssa saada monta leikkuulautaa täynnä kuivuvia, koristeltuja pipareita mahtumaan johonkin...

Perjantaina iltapäivällä kokosin linnan ja poltin tietysti siinä hässäkässä peukaloni joka äityi toisen asteen palovammaksi kun ei ollut aikaa pitää sitä kylmän veden alla. Nyt siinä on rakkula. Syytän tästä ainoastaan Veljeä, sillä hän on aiempina vuosina ollut minua auttamassa...

Koska piparilinnan ohje on Finfoodin sivuilta, löytyi myös tuttavaperheestämme samanlainen. He olivat koonneet sen jo aiemmin ja Pienempi veljeni kertoi, että heidän linnastaan oli romahtanut parveke. Toisten vahingosta viisastuneena Äiti askarteli tukikepit syömäpuikoista parvekkeiden alle :)

Tänään sitten viimeistelin piparilinnan. Eilen hajotin epätoivoissani jo yhden pursotinpussin ja vannoin, että tänä jouluna en ainakaan enää tee itse sokerikuorrutusta. Onneksi Isä meni eilen kauppaan ja toi minulle valmista sokerikuorrutusta; yhden valkoisen ja yhden vaaleanpunaisen. Linna on nyt loppuviimeistelty ja jokseenkin kamalan, mutta silti houkuttelevan näköinen.

Tänään myös tajusin aamulla, että Hänen siskolleen ei ole lahjaa. Hänellä ei ole tapana ostaa lahjoja tai muutenkaan ajatella liiemmin joulua. Yksi niistä, hmm, Hänen huonoista (?) puolistaan, mutta muutos on käynnissä! Tänään kun tulin olivat eilen tuomani kynttilät palamassa (vaikka eilen Hän oli sitä mieltä, etteivät ne mahdu mihinkään) ja Hän teki tänään joulusiivouksenkin! Ja minullekin pitäisi olla lahja tuolla jossain. Tiedän kyllä itse täsmälleen, mitä saan, mutta ei se mitään. Viime jouluna Hän vei minut syömään minun pyynnöstäni. Kuitenkin, aamulla piti siis bussimatkallani käydä keskustassa, jossa ei, onneksi, ollut juuri ketään. Marssin kampaamokauppaan ja sanoin, että tarvitsisin jotain 17-vuotiaalle tytölle ja sieltähän se lahja sitten löytyi: purkki kuorintavoidetta ja toinen purkki Body Lotionia. (kampaamokaupasta päädyin sitten ostamaan tuollaisia? noh, kuitenkin...) En usko, että Hänen siskonsa mitään odottaa, mutta minä kun tykkään ostaa lahjoja niin mikäpäs siinä :D (Hän oli kyllä ainakin yllättynyt kun ilmestyin tänne ja ilmoitin, että viepäs tuo lahja siskollesi, se on meiltä ;))

Sitten tein tänään kaksi paria korviksia lahjaksi ystäville. Roikkuvien korvisten taivuttelu ei vie kuin muutaman minuutin ja niistä tulee erittäin yksilöllisiä. Koukkuja saa ostaa esim. Sinooperista eivätkä nekään maksa paljon. Pienellä vaivalla kaunista :) Itselläni on muistaakseni 5 paria itse tekemiäni korviksia. Sopivan kokoiset helmet (esim. muovi- tai puu) ovat tosi hyviä.

Huomenna on ohjelmassa perinteinen jouluaatto. Aamulla, tai aamupäivällä, menen kotiin. Syömme riisipuuroa. Sitten seuraa Pienemmälle veljelleni tuskallista odottelua (käymme varmasti Tätini ja hänen perheensä luona viemässä lahjat, minun pitää viedä lahjoja kavereille ja sen semmoista), minä luultavasti nautin rauhasta ja hiljaisuudesta. Luen, katson videoita (tai televisiota) ja neulon lapasia, joista tänään purin puolet kun peukalolevennyksien puolessa välissä oli tullut virhe kuvioon... :S Iltapäivällä käydään joulusaunassa (iltapäivällä, sillä Isä voi viipyä saunassa useita tunteja), jonka jälkeen alkaa jouluaterian valmistelu. Kinkku paistetaan ensi yönä, laatikot lämmitetään uunissa juuri ennen ateriaa. Jouluateriaakin syödään oma aikansa. (Meillä jouluateriaan kuuluu perunalaatikko, porkkanalaatikko, lanttulaatikko, kinkku, kylmäsavustettu kirjolohi, italiansalaatti (josta minulle lihaton versio, sillä en pidä metvurstista), lihapiirakka, lohipiirakka, itsetehty sinappi ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa äidin maustamat silakat) Sen jälkeen korjataan pöytä ja pidetään pieni tauko, jonka jälkeen juodaan kahvit ja syödään mm. joulukakkuja ja suklaata. Siten siirrytään olohuoneeseen odottamaan lahjojen jakoa, pelataan jotain (mm. Laiva on lastattu - hirveä peli, mutta Pienempi veljeni pitää siitä), syödään Twist -makeisia, täysi-ikäiset saavat Mustaherukkalikööriä. Lopuksi Pienempi veljeni jakaa lahjat. Joulupukkia meillä ei ole käynyt kai viiteen vuoteen. Eikä niitä muuten tulekaan enää, jos se minusta on kiinni. Sitten jokainen avaa vuorollaan oman lahjansa, ja ainakin viime vuonna jokaisen piti arvata, mitä paketissa on. (Tästä arvailustakaan en oikein pidä, mutta menkööt.)

Joulupäivänä sitten ollaan vaan. Minä aion aloittaa jouluaamuni italiansalaatilla, joka on ehdottomasti lempiruokani. Saamme aina joululahjaksi jonkun pelin, tänä vuonna on kai luvassa Carcassone -lisäosa, ja sitten joulupäivä pelaillaan joululahjapeliä sekä kaikkia muitakin pelejä mitä meiltä löytyy. (Meillä on kamalan paljon pelejä, pelaaminen on kivaa.) Jouluruokia lämmitetään kun jaksetaan. Joulupäivänä nautitaan saaduista joululahjoista.

Hauskaa joulun odotusta vielä kaikille :)