Minun pyörässäni ei toimi kuin kolmos- (= suurin) vaihde. Näytän varmasti säälittävältä kun en oikein jaksa polkea lyhyitäkään mäkiä ylös ja loivat ylämäetkin menee niin hitaasti että kävellenkin pääsee melkein ohi. Tulee kyllä vähän hölmö olo. Mutta kun kerran ei ole lunta niin en kyllä kävelekään. Pyörät ja autot ovat sellaisia välineitä etten ota niistä mitenkään selvää jos ne ei toimi, tietokoneiden kanssa sentään vielä pärjään.

Kävin palauttamassa vuosi sitten ostetun sähkövatkaimen, sillä vatkaimet alkoivat ruostua. (!) Kodinkoneosaston myyjä ilmoitti että en valitettavasti voi saada rahoja takaisin, mutta uuden sähkövatkaimen kyllä. Olin ihan hölmistynyt. En kai halua uutta sähkövatkainta siitä liikkeestä jos se kerran ruostuu! (alkoi jo ruostua ennen kesää mutta sain nyt vasta aikaiseksi palauttaa se) Myyjä vielä pahoitteli ettei ole enää samanmerkkisiä. (!!) Jankutin että kyllä minulle aiemmin on viallisesta tuotteesta rahat palautettu takaisin ja intimme tätä samaa asiaa vähän aikaa. Yritin mm. selittää, että kyllähän kännykästäkin saa rahat takaisin jos se on viallinen ja takuu on vielä voimassa. Tähän myyjä, että no sehän on aivan eri asia. (Onko?) Sanoin sitten että no joo, minulle on ihan sama, palauttelen ja vaihtelen niitä sitten vuoden välein jos asia kerran on näin. Annoin kyllä hyvin selvästi ymmärtää että en TODELLAKAAN halua uutta sähkövatkainta. Yhtäkkiä myyjä sitten sanoikin että voinhan ottaa myymälästä jotain muuta tilalle sillä summalla. Miten tällaista vaihtoehtoa ei tullut heti alussa esille? Aioin muutenkin ostaa sieltä tavaraa, joten kaikki kääntyikin sitten hyväksi. Sain siis hyvitykseksi kuitin jolla sitten maksoin kassalla. Ostin mm. Nalle-lankaa, lupasin tehdä serkulle joululahjaksi lapaset. Sitten löysin Viivi ja Wagner -mukin halvemmalla kuin mistään muualta, olen jo kauan miettinyt, että ostan sen Hänelle joululahjaksi.

Iltapäivällä kävin lankakaupassa ostamassa valkoista hahtuvalankaa, siitä tulee toiselle serkulle lapaset. Kivaa päästä kokeilemaan jotain uutta, minun kokemukseni langoista (ainakin parin viime vuoden osalta) rajoittuvat lähinnä Nalleen, Seitsemään veljekseen, Isoveljeen ja Ainoon.